Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan

Kirja "Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan" on karu ja ajatuksia herättävä kertomus saksalaisen kansallissosialismin noususta ja siihen johtaneista syistä. Benjamin Carter Heltin vuonna 2019 ilmestynyt kirja kuvaa hämmentävän tarkasti Hitlerin strategiaa ja sitä, kuinka puolueen aate lipesi lopulta täydellisesti käsistä.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

"Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan" -äänikirja kertoo natsipuolueen noususta ja kuvaa tarkasti sitä strategiaa, millä Adolf Hitler onnistui keinottelemaan itselleen käsittämättömän suuren määrän valtaa sekä työkalut oman hirviömäisen ideologiansa toteuttamiseen. Kirja myös kuvaa suorastaan pelottavasti populismin pahinta mahdollista luonnetta ja uhkakuvia.

Teos leikittelee paljon myös ajatuksella, että samankaltainen äärioikeisto voisi rakentaa nopean valtaannousun 2000-luvullakin. Voisiko se onnistua ja mitä siitä pahimmillaan voisi seurata? Hitler oli taitava rakentamaan omaa mainettaan muiden poliitikkojen kyvyttömyyden ja kansan epävarmuuden kustannuksella, eikä häntä voitu pysäyttää ennen kuin oli liian myöhäistä.

Arvioita

Historian professori Benjamin Carter Heltin tapaa kirjoittaa historiasta kuvataan yhdeksi maailman parhaimmista tyyleistä sivistää lukijaansa. Erinomaisena kirjoittajana hän osaa maalata todentuntuisen ja helposti ymmärrettävän kuvan demokratian haavoittuvuudesta sekä salamyhkäisen valtaannousun mukanaan tuomista uhkakuvista, joista natsi-Saksassa saatiin aikanaan todella karvas maistiainen.

"Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan" on kirja, joka jokaisen lukijan tulisi ottaa haltuun. Teos auttaa lukijaansa ymmärtämään historiaa ja sen meille näyttämiä kauheuksia entistäkin laajemmin, ja Benjamin Carter Heltin kirjoitustyylin on esitetty tuovan tälle tarinalle vielä entistäkin laajemman uskottavuuden.

Kuuntele "Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan" ilmaiseksi

Äänikirjojen kuuntelu on mahtava tapa sivistää itseään sekä harrastaa kirjoja joustavasti, missä ja milloin tahansa. Olitpa sitten autossa, lenkillä tai kotitöissä, äänikirja on hyvä seuralainen tilanteeseen kuin tilanteeseen. "Demokratian kuolema: kuinka Hitler nousi valtaan" on kuunneltavissa ilmaiseksi useista suomalaisista äänikirjojen suoratoistopalveluista tietyn kokeilujakson ajan.