Baskervillen koira
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Baskervillen koira

”Baskervillen koira” (eng. The Hound of the Baskerville) ilmestyi ensimmäisen kerran jatkokertomuksena Strand Magazinessa vuosina 1901–1902. Se tutustutti lukijat mestarietsivä Sherlock Holmesiin. ”Baskervillen koira” on ainoa täyspitkä Sherlock Holmesista kertova kirja, ja se on kirjoittajansa Sir Arthur Conan Doylen (1859-1930) tunnetuimpia teoksia. Skottilainen Doyle on kirjoittanut salapoliisitarinoiden lisäksi esimerkiksi tieteiskirjallisuutta ja historiallisia romaaneja.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

”Baskervillen koiran” juonesta

”Baskervillen koira” -äänikirja sijoittuu pieneen dartmoorilaiseen kylään ja siellä olevaan Baskerville Hall -kartanoon. Kirjan alussa Baskervillen suvun hyvä ystävä tohtori Mortimer saapuu tapaamaan Sherlock Holmesia hänen kotiinsa. Mortimer kertoo Sherlockille uskovansa hiljattain kuolleen kartanon isännän, Sir Charles Baskervillen joutuneen itseasiassa murhan uhriksi. Mortimer kertoo myös suvun olevan kirotun. Taustaksi väitteelleen Mortimer esittää karmean kertomuksen.

Baskervillen suvun esi-isiin kuulunut mies oli ollut kävelemässä Dartmoorin kylän nummilla. Hän oli joutunut valtavan, paholaismaisen koiran hyökkäyksen kohteeksi ja saanut surmansa. Kyläläiset uskoivat hirviökoiran elävän yhä nummilla ja välttivät tämän vuoksi siellä liikkumista. Heikkosydäminen Sir Charles oli löytynyt kuolleena omalta pihamaaltaan – vieressään valtavat koirantassun jäljet. Mortimer uskoo hirviökoiran iskeneen jälleen ja aiheuttaneen isännälle sydänkohtauksen.

Rakastettu Sherlock Holmes

”Baskervillen koira” on oikea vanha kunnon salapoliisiromaani – äänikirja, joka tarjoaa arvoituksia ja mysteereitä sekä rutkasti jännitystä. Sherlock Holmes yhdessä apurinsa tohtori Watsonin kanssa kuuluu rakastetuimpien salapoliisihahmojen joukkoon. Loistavista havainnointitaidoistaan ja loogisesta päättelykyvystään tunnetusta Sherlockista on tullut yksi salapoliisikirjallisuuden arkkityypeistä. Arthur Conan Doylen luoma henkilöhahmo ehti seikkailla yhteensä neljässä romaanissa ja 56 novellissa.

Novellit koottiin myöhemmin novellikokoelmiksi. ”Baskervillen koira” on kuitenkin ainoa Sherlock Holmesista kertova täyspitkä romaani. Sherlockin seikkailut olivat hyvin suosittuja jo aikalaistensa parissa, eikä tarinoiden viehätysvoima ole kadonnut vuosikymmenten saatossa. ”Baskervillen koira” kuuluu monien dekkareiden ystävien suosikeihin. Vuonna 2013 The Crime Writers Association valitsi Sherlock Holmes -teokset kaikkien aikojen parhaaksi rikoskirjasarjaksi.

Kuuntele "Baskervillen koira" -äänikirja ilmaiseksi

Haluatko hieman jännitystä ja mysteereitä elämääsi? Arthur Conan Doylen "Baskervillen koira" on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rikosromaaneista. Voit uppoutua Sherlock Holmesin ja tohtori Watsonin seikkailuihin nyt täysin ilmaiseksi, sillä monet äänikirjasovellukset tarjoavat maksuttoman tutustumisjakson uusille käyttäjille. Äänikirja on mukava tapa uppoutua tarinaan – ota hetki aikaa itsellesi ja rentoudu äänikirjan parissa!