Auringon pimeä puoli
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Auringon pimeä puoli

Marisha Rasi-Koskisen ”Auringon pimeä puoli” voitti julkaisuvuonnaan 2019 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Vuonna 1975 syntynyt Rasi-Koskinen on psykologi sekä arvostettu ja palkittu kirjailija, ja ”Auringon pimeä puoli” on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa. Äänikirja on scifi-teos, joka yhdistää tarinaansa myös seikkailua ja jännitystä. Ajan rajat ylittyvät tässä suhteellisuusteorian arvoituksista ammentavassa romaanissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Kirjan juonesta

”Auringon pimeä puoli” -kirjan tapahtumapaikkana on mystinen Voiton Kaivoksen kaupunki. Päähenkilö Emilia asuu tässä suljetussa yhteisössä yhdessä isoisänsä kanssa. Kotipihan perällä on mökki, joka on ollut lukittuna jo 16 vuoden ajan. Siitä lähtien, kun Emilia syntyi ja hänen äitinsä samanaikaisesti menehtyi. Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun Emilia rikkoo mökin lukon.

Mökistä hän löytää valokuvantarkan vanhan piirroksen, jossa on hänen kuvansa. Tästä alkaa päähenkilö Emman jännittävä matka, jota voi pitää myös nuoren naisen itsenäistymistarinana, tosin varsin erikoisessa ympäristössä. ”Auringon pimeä puoli”, kuten muutkin Marisha Rasi-Koskisen kirjat – jotka on suunnattu aikuisille – ovat saaneet kiitosta ja arvostusta mielenkiintoisista juonikuvioistaan sekä lukijoilta että kriitikoilta.

Auringon pimeä puoli käsittelee moninaisia teemoja

Jännittävässä ”Auringon pimeä puoli” -kirjassa Emilia tempaistaan pyörteeseen, jossa hän joutuu kohtaamaan kaivoksen kammottavat salaisuudet ja oman menneisyytensä. Vaikka kyseessä on nuortenkirja, myös monet aikuiset ovat ihastuneet tähän omaperäiseen teokseen, jonka käsittelemiin teemoihin lukeutuvat esimerkiksi suhteellisuusteoria, muistaminen, totalitarismi ja propaganda. Voiton Kaivos, jossa Emilia elää, on yksinvaltiaan johtama kaupunki, jonka asukkailta vaaditaan täydellistä uskollisuutta.

Viestintää yhteisön ulkopuolelle ja tiedonsaantia on rajoitettu. Kuvaus totalitaristisesta yhteiskuntarakenteesta saakin etsimään yhtymäkohtia todellisuuteen. Lukijoiden lisäksi ”Auringon pimeä puoli” on saanut kiitosta myös kriitikoilta. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Arla Kanerva on kehunut romaania sen sujuvasta kerronnasta, kekseliäästä juonesta sekä kauniista, konstailemattomasta kielestä. Kirjailijan psykologitausta näkyy hänen osuvassa tavassaan kuvata ihmismielen mysteereitä.

Kuuntele ”Auringon pimeä puoli” ilmaiseksi

Marisha Rasi-Koskisen Finlandia-palkittu ”Auringon pimeä puoli” on upea nuortenkirja, jonka kauniin kielen ja jännittävän tarinan parissa viihtyvät aikuisemmatkin kuulijat. Jos haluat uppoutua laatukirjan maailmaan ja kuulla, miten yksinvaltiaan johtamassa Voiton Kaivoksessa elävän Emilian tarina etenee, voit kuunnella romaanin äänikirjana. Äänikirjan kuuntelu on kaiken lisäksi uusille käyttäjille ilmaista, ja se onnistuu helposti äänikirjan kuunteluun tarkoitetuilla sovelluksilla.