Asumiskelvoton maapallo
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Asumiskelvoton maapallo

"Asumiskelvoton maapallo" – alkuperäiseltä nimeltään "The Uninhabitable Earth: Life After Warming" – on vuonna 2019 niin englanniksi kuin suomeksikin ilmestynyt kirja, jonka on kirjoittanut amerikkalainen journalisti David Wallace-Wells. Hänet tunnetaan ilmastonmuutoksesta kertovista teksteistään. "Asumiskelvoton maapallo" on laajennus kirjailijan vuonna 2017 ilmestyneestä artikkelista "The Uninhabitable Earth".

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

"Asumiskelvoton maapallo" on kirja, joka kertoo kaiken, minkä nykyajan ihmisen tarvitsee tietää tämänhetkisestä ilmaston muuttumisesta maapallolla. Tilanne ilmastonmuutoksen suhteen on pahempi kuin tiedämme, ja maapallon ilmaston lämpenemisen vakavuutta vähätellään. Tämä teos kuitenkin kutsuu meitä ihmisiä toimimaan – kun vielä saatamme ehtiä!

Kirja kuvaa ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen vaikutuksia elinympäristöömme ja kaikkiin elämän osa-alueisiin. Teos nojaa vakuuttavasti tieteellisiin tutkimuksiin, jotka vakuuttavat skeptisenkin kuuntelijan. Ilmastonmuutos on jo käynnissä maapallolla ja sen aiheuttamat äärimmäiset sääilmiöt ovat vasta alkua. Kysymys kuuluukin, ehdimmekö muuttaa elintapojamme ajoissa pelastaaksemme planeettamme?

Kirjailija ja kritiikki

David Wallace-Wellsin "Asumiskelvoton maapallo" -kirja on kansainvälinen menestysteos. New Yorkissa tällä hetkellä asuva David Wallace-Wells on ilmastonmuutokseen perehtynyt amerikkalainen journalisti, joka työskentelee varatoimittajana New York Magazine -lehdessä. Kirjailijan tunnetuimpiin teoksiin kuuluva artikkeli – johon "Asumiskelvoton maapallo" -teoskin perustuu – julkaistiin juuri kyseisessä lehdessä.

"Asumiskelvoton maapallo" -kirja on menestysteos, mutta se on siitä huolimatta saanut paljon kritiikkiä osakseen. Kirjaa on kritisoitu sen esittämistä dramaattisista muutoksista, jotka maapallo tulee kohtaamaan. Kirja on tosin saanut myös kehuja samasta aiheesta. Kirjaa on kehuttu erityisesti myös sen tieteellisestä lähestymistavasta ilmastonmuutokseen.

Kuuntele "Asumiskelvoton maapallo" -kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat kuunnella kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta. Äänikirjasovellukset antavat mahdollisuuden kuunnella kirjaa missä tahansa. Voit kuunnella äänikirjaa mobiililaitteen ja kuulokkeiden avulla helposti esimerkiksi lenkillä tai iltasatuna nukkumaan mennessä. "Asumiskelvoton maapallo" -äänikirja on nyt kuunneltavissa useassa äänikirjapalvelussa.