Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Vuonna 2013 ilmestynyt ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” on kustannustöistä tietokirjailijaksi hypänneen Mia Kankimäen ensimmäinen oma tietokirja. Kirjan pääasiallisena aiheena on Japanissa tuhat vuotta sitten elänyt ja Tyynynaluskirjana (The Pillow Book) tunnetun teoksen kirjoittanut hovinainen Sei Shōnagon, mutta teos on monipuolinen kuvaus matkoista sekä maailman toiselle puolelle että teoksen kirjoittajaan itseensä.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Matkakirjamainen juonikertomus

”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” -kirja luokitellaan yleensä matkakirjaksi. Keskeisessä osassa teosta ovatkin matkat Japaniin ja sitä kautta myös elämä 2010-luvun Japanissa. Kirjailija Kankimäki matkustaa Japaniin selvittääkseen 1000-luvulla, niin sanotulla Heian-kaudella, Kiotossa eläneen myyttisen ja melkeinpä mystisenkin hovinaisen ja kirjailija Sei Shōnagonin tarinaa. Rinnakkain kulkevat siis Japanin historia ja nykypäivä.

On sanomattakin selvää, että vaatii jonkinlaista rohkeutta jättää vakituinen työ ja matkustaa toiselle puolelle maapalloa. Koska Kankimäki ei edes osaa japanin kieltä lähes ollenkaan, on selvää, että kommelluksilta ja väärinymmärryksiltä ei vältytä, mutta juuri noiden moninaisten sattumusten ansiosta kirja on kiehtovaa luettavaa. Mukaan mahtuvat myös kirjailijan ja hänen lähipiirinsä epäilykset matkan ja projektin järkevyydestä.

Etsimistä ja löytämistä

Matkallaan Japaniin ja japanilaiseen kulttuuriin Mia Kankimäki ei ehkä löytänyt ainakaan mitään varmoja tietoja tai vastauksia pohdintoihinsa hovinainen Sei Shōnagonista. Historiallinen tarina kulkee kuitenkin kiehtovasti Kankimäen omien kokemusten ja sattumusten rinnalla. Varmaa on, että kirjailija on matkoiltaan löytänyt ainakin seikkailuja, meditaatiota, teehuoneita ja japanilaisia herkkuja, kirsikankukkia ja ehkä myös itsensä.

Mia Kankimäen ”Asiat jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” on kehuttu ja palkittu teos. Kirjan kerronta on sujuvaa, ja Kankimäki osaa rakentaa tarinaansa sopivasti dramatiikkaa. Hyvää on myös se, että kirjailija kertoo avoimesti omista ajatuksistaan ja tunteistaan. Ei olekaan ihme, että kirja on palkittu sekä Helsingin kirjastojen HelMet-palkinnolla että Mondo-lehden Vuoden matkakirja -palkinnolla.

Kuuntele kirjaa ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” ilmaiseksi 14 päivän ajan

Uusilla käyttäjillä on nyt mahdollisuus testata ilmaiseksi joitakin Suomessa saatavilla olevista äänikirjapalveluista. Äänikirjapalvelut toimivat omilla sovelluksillaan, jotka on helppo ladata tabletille tai älypuhelimeen. Näin kirjat, kuten ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”, kulkevat kätevästi mukana ja niitä voi kuunnella missä ja milloin vain. Äänikirjat ovatkin omiaan kiireisille ihmisille, jotka haluavat uppoutua tarinoihin vaikkapa kotitöitä tehdessään.