Älä sano että rakastat
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Älä sano että rakastat

Älä sano että rakastat on Raakel Lignellin tositapahtumiin perustuva, kaunistelematon teos lähisuhdeväkivallasta. Kirjailijana toimiva nainen on työskennellyt myös muusikkona, viulistina, tuottajana ja juontajana. Vuonna 1966 syntynyt Raakel on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Berliinin musiikkiakatemiassa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Älä sano että rakastat on Siltalan vuonna 2019 julkaisema kirja, joka on saatavilla nyt myös äänikirjana. Kirja kertoo tositapahtumiin perustuvan ja samaistuttavan tarinan siitä, kuinka nuori nainen tapaa väärän miehen ja joutuu syöksykierteeseen. Miten unelmasuhteelta vaikuttanut parisuhde voi muuttua väkivaltaiseksi ja hengenvaaralliseksi vankilaksi?

Tarina

Raakel Lignell koki väkivaltaisen parisuhteen omassa elämässään, jonka pohjalta syntyi teos Älä sano että rakastat. Teos ei ole kirjailijan elämänkerta, mutta se pohjautuu tositarinaan. Nuori ja kunnianhimoinen viulisti lähtee Berliiniin rakentamaan soittotekniikkaansa. Soittotekniikan lisäksi koko naisen elämä joutuu kuitenkin syöksykierteeseen uuden ihmissuhteen ja raskauden myötä.

Aluksi unelmalta vaikuttanut suhde muuttuu vähitellen itsekunnioitusta ja itsemääräämisoikeutta nakertavaksi vankilaksi ja väkivaltakin hiipii mukaan kuvioihin. Ahtaasta uskonnollisesta piiristä kokemuksia ja elämää ahmimaan lähteneen nuoren naisen mieli alkaa murtua. Älä sano että rakastat kertoo siitä, kuinka epäterveellinen ihmissuhde murtaa mielen ja kuinka lopulta on helpointa hylätä oma itsensä.

Kirjan saama palaute

Raakel Lignellin Älä sano että rakastat -teos on saanut runsaasti huomiota myös Suomessa. Kirjaa on arvosteltu niin tunnetuissa medioissa, kuten Iltalehdessä ja Keskisuomalaisessa sekä myös yksittäisten lukijoiden osalta. Kirjan myötä kirjailijasta on tullut lähisuhdeväkivallan äänitorvi usein vaietulle aiheelle. Kirjailija toivookin kirjansa rohkaisevan puhumaan lähisuhdeväkivallasta.

Kirjan sanotaan kertovan väkivallasta ja manipuloinnista kaunistelematta ja koristelematta asioita. Moni parisuhdeväkivaltaa kokenut pystyy samaistumaan päähenkilön elämään ja siihen, millaista on kerätä rohkeutensa lähteäkseen tuhoisasta suhteesta. Kirja on vienyt monet lukijat mukanaan ja sen sanotaan olevan teos, jota on vaikea laskea käsistään sen aloitettuaan.

Kuuntele Älä sano että rakastat -kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat kuunnella nyt Raakel Lignellin kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjapalveluiden kautta. Toisin kuin monen muun äänikirjan kohdalla, Älä sano että rakastat -kirjaa voi kuunnella äänikirjapalveluiden kautta kirjailijan itsensä lukemana. Hyviä arvosteluja saaneen äänikirjan kesto on 8 tuntia ja 34 minuuttia.