Aki Hintsa - Voittamisen anatomia
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Kirjan ”Aki Hintsa - Voittamisen anatomia” on kirjoittanut formulapiireistä tuttu toimittaja ja tietokirjailija Oskari Saari. Kirja on ilmestynyt vuonna 2015, ja se on pysynyt myynti- ja lukutilastojen kärjessä jo monta vuotta. Teos on erinomaisesti kirjoitettu ja helppolukuinen, tosin aiheet ovat ajoittain raskaita. Kirja on sekä tarina erään ihmisen elämästä että omalla tavallaan opas parempaan hyvinvointiin.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Hintsan tarina

”Aki Hintsa - Voittamisen anatomia” on monipuolinen teos, jonka keskiössä ovat lääkäri Aki Hintsan (1958–2016) elämä ja ura sekä erityisesti Hintsan kehittämä kokonaisvaltainen harjoittelumenetelmä, joka keskittyy niin fyysisiin harjoitteisiin, psykologiaan kuin ruokavalioonkin. Kirja on innostavaa ja motivoivaa luettavaa myös vähemmän urheilullisille lukijoille, ja siihen sisältyy myös joitakin treeniohjeita, jotka sopivat muillekin kuin huippu-urheilijoille.

Aki Hintsa oli tunnettu suomalainen urheilulääkäri ja ortopedi. Parhaiten Aki Hintsa tunnetaan hänen urastaan Formula 1 -varikkolääkärinä, mutta lisäksi hän ehti urallaan toimia myös muun muassa lähetyslääkärinä Etiopiassa. Niin Etiopiassa vietetty aika ja sikäläisten urheilijoiden tarkkaileminen kuin formulasirkuksen mukana eletyt vuodet ovat vaikuttaneet Hintsan kehittämään harjoittelumenetelmään, josta kirja myös kertoo.

Julkista ja yksityistä elämää

Suuri osa kirjasta liittyy aikaan formulaympyröissä. Siksi kirjassa vilahtelevatkin tarinat muun muassa Mika Häkkisestä, Kimi Räikkösestä, Sebastian Vettelistä aina tallipäällikkö Ron Dennisiin. Oman osansa huomiosta saavat myös etiopialaiset kestävyysjuoksijat Haile Gebreselassien johdolla. Mukana tarinassa kulkee myös Aki Hintsan perhe, josta tunnettu on myös hänen tyttärensä, vuoden 2013 miss Suomi Lotta Hintsa.

Urheilupiireihin paljolti sijoittuva kirja on kiinnostavaa luettavaa myös niille, joita F1-maailma ei erityisemmin kiinnosta. Erityisesti kuvaukset Etiopiasta, sikäläisestä sairaanhoidosta ja konflikteista, joita maassa 1990-luvulla oli, ovat käänteiltään jopa elokuvamaisia. Loistavan uran luoneesta lääkäristä piirtyy hyvin inhimillinen kuva avioeron tuskissa, ja tarinan karut kohtalot, kuten itsemurhan pohtiminen tai lapsen menettäminen, saavat lukijan pyyhkimään kyyneleitä.

Kuuntele ”Aki Hintsa – voittamisen anatomia” -kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Uudet käyttäjät voivat tutustua ilmaiseksi ”Aki Hintsa – voittamisen anatomia” -teokseen äänikirjana, joka on saatavilla monien Suomessa käytössä olevien äänikirjapalveluiden kautta. Äänikirjat ovat viime vuosina kasvattaneet reilusti suosiotaan. Yksi syy niiden suosioon lienee se, että äänikirjapalvelut toimivat mobiililaitteisiin ladattavilla sovelluksilla. Näin useitakin kirjoja on helppo kantaa mukanaan samalla kertaa, ja kirjojen kuuntelu onnistuu lenkkipolullakin.