Aamunkoi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Aamunkoi

"Aamunkoi" päättää yhdysvaltalaisen kirjailijan Stephenie Meyerin kirjoittaman "Houkutus"-saagan dramaattisesti – vampyyrin ja ihmistytön rakkaudesta kertova tarina saa vihdoin päätöksensä. Huippusuosittu Meyer on vallannut ensimmäisenä kirjailijana teoksillaan USA Today -listan neljän kärjen. Valtavan suosion saaneen kirjan alkuperäisteos julkaistiin vuonna 2008, mutta suomalaisten lukijoiden iloksi se suomennettiin jo seuraavana vuonna 2009. Mukaansa tempaavasta tarinasta on tehty myös äänikirja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Aamunkoi" johdattelee lukijan kohti dramaattisen tarinan loppua. Kirja on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen kerrotaan Bellan, toinen Jacobin ja kolmas taas Bellan näkökulmasta. Edellisessä kirjassa Bella on joutunut tekemään raastavan päätöksen Edwardin ja Jacobin väliltä, ja nyt hän on jälleen uuden, ei suinkaan keveämmän valinnan edessä: liittyäkö kuolemattomien joukkoon vai jatkaa ihmiselämää.

Bella saa vihdoin päätöksensä tehtyä, mutta tapahtumien vyöry päättääkin ottaa ohjat omiin käsiinsä. Kaikki käynnistyy siitä, kun Bella ja Edward sinetöivät rakkautensa lopullisesti avioitumalla. Onnensa huumassa he eivät voisi kuitenkaan ikinä arvata, mitä kohtalolla on heille varattuna. Kirjat saavat "Aamunkoissa" henkeäsalpaavan päätöksen, jonka käänteitä seuratessa tarina tulee luettua loppuun yhdellä siemauksella.

Kritiikki

"Aamunkoi" on kerännyt saagan kirjoista ehkäpä eniten positiivista palautetta myös niiltä lukijoilta, jotka eivät tunnustaudu sarjan suuriksi faneiksi. Sen alkuosa tuntuu hetkittäin jauhavan paikallaan ja etenevän liian rauhalliseen tahtiin, mutta loppua kohden tunnelma tiivistyy ja tapahtumien vyöry tempaa mukaansa. Lopun käänteet ovat sen verran yllättäviä, että niitä on erittäin hankala nähdä etukäteen.

"Aamunkoi", kuten muutkin saagan kirjat, on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että sen henkilöhahmoista ei vedetä irti kaikkea. Mielenkiintoinen tarina voisi toimia vielä paremmin, jos henkilöjä olisi syvennetty enemmän. Tällaisenaan kertomus on loistava lukijoille, jotka kaipaavat keveää, jännittävää ja romantiikkaa pursuavaa lukukokemusta. Vampyyritarinoiden ystävät saavat kirjasta paljonkin irti, mutta varsinaisen kauhutyylisuunnan fanit eivät löydä ehkä etsimäänsä.

Kuuntele "Aamunkoi" ilmaiseksi

Pääset kuuntelemaan "Houkutus"-saagan päättävää "Aamunkoita" myös äänikirjaversiona. Se on kätevä ja helppo tapa nauttia tarinan taiasta vaikkapa koulumatkoilla, lenkkeillessä tai muita askareita hoitaessasi. Mikäli olet uusi käyttäjä äänikirjojen maailmassa, voit hyödyntää uuden asiakkaan tutustumisjaksoja. Niiden avulla voit saada jopa 14 päivää maksutonta kuunteluaikaa – näin "Aamunkoi" voi kietoa sinut mukaansa tarinallaan täysin ilmaiseksi.