Storytel äänikirjat verkossa Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan

BookBeat vs Storytel

Seuraavaksi vertailemme kahden äänikirjasovelluksen, BookBeatin ja Storytelin, ominaisuuksia selvittääksemme, kumpi sovellus on parempi.

Storytel - Kokeile 30 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
BookBeat - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
30 päivää ilmaiseksiStorytel
App Store: 4,3 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-3
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 16.99-25.99 €
Ilmainen 30 päivää
14 päivää ilmaiseksiBookBeat
App Store: 4,6 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-5
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99-36.5 €
Ilmainen 14 päivää

Suosituksemme

Kummankin sovelluksen edullisimman kuukausitilausvaihtoehdon välillä ei ole juuri hintaeroa, mutta huomiota kannattaa kiinnittää siihen, kuinka monella käyttäjällä haluat sovelluksen olevan käytössä. Jos kaikki perheenjäsenesi ovat kiinnostuneita käyttämään ääni- ja e-kirjasovellusta, Storytel tulee edullisemmaksi vaihtoehdoksi, sillä voit saada jopa kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle samanaikaisen kuunteluoikeuden vain 25,99 eurolla kuukaudessa valitsemalla Storytelin Unlimited Family Plus -tilausvaihtoehdon, kun BookBeatilla voi maksimissaan viisi henkilöä käyttää samanaikaisesti palvelua hintaan 36,50 euroa kuukaudessa.

Storytel tulee edullisemmaksi, jos käyttäjiä on useampi kuin yksi. Jos kuitenkin Storytelin ääni- ja e-kirjavalikoima ei vastaa tarpeisiisi tai mieltymyksiisi, kannattaa kokeilla BookBeatia ilmaiseksi kahden viikon ajan selvittääksesi, onko sen tarjoama valikoima parempi kannaltasi.

Storytel - Kokeile 30 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
BookBeat - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä

Erilaiset tilausvaihtoehdot

BookBeat tarjoaa yhden tilausvaihtoehdon 16,90 eurolla kuukaudessa ja Storytel kolme eri tilausvaihtoehtoa alkaen 16,99 euroa kuukaudessa. Jos käyttäjiä on yksi, palvelut ovat lähes samanhintaisia. Suurin ero syntyy käyttäjien määrästä. BookBeat tilausvaihtoehdossa on saatavilla vain yksi käyttäjätili, mutta siihen voi lisätä maksimissaan neljä lisäprofiilia, joilla voidaan kuunnella samanaikaisesti. Jokainen profiili voidaan yksilöidä henkilökohtaiseksi, eivätkä toiset profiilit näe muiden profiilien kirjalistoja. Storytel tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa: Unlimited, Unlimited Family ja Unlimited Family Plus. Näistä Unlimited on tarkoitettu vain yhdelle käyttäjälle, kun taas Unlimited Family tilauksella kaksi lasta voi kuunnella samanaikaisesti kahden aikuisen kanssa ja Unlimited Family Plus tilauksella kolme lasta voi kuunnella yhtä aikaa kolmen aikuisen kanssa. Storytelin tileihin kuuluu Kids Mode -tila, jolla voi lapsen antaa turvallisesti kuunnella ja lukea lapsille sopivia kirjoja.

Kumpaakin palvelua voi kokeilla maksutta 14 päivää. Lisäksi molemmissa palveluissa on mahdollista ladata sisältöä offline-tilaan, jolloin ei tarvitse internetyhteyttä kirjan lukemiseen tai kuunteluun. Jos olet äänikirjasovelluksen ainoa käyttäjä, kahden sovelluksen välillä ei ole merkityksellistä hintaeroa, jolloin valinnan voit tehdä valikoiman perusteella. Siinä tapauksessa kannattaa hyödyntää molempien palveluiden ilmaisjaksot ottaakseen selville, kumman tarjonta on parempaa. Storytelillä on kuitenkin suurempi tarjonta kuin BookBeatillä, tosin molempien valikoimat ovat erilaiset, joten Storyteliltä löytyvää kirjaa ei välttämättä löydy BookBeatiltä. Palvelut voivat saada myös eri uutuuksia eri aikaan saataville.

Hinta

Hinnoissa löytyy melko suuria eroja näiden kahden sovelluksen välillä, kun kyse on useamman käyttäjän tilauksista. BookBeatilla 16,90 kuukaudessa maksavaan käyttäjätiliin saa lisättyä korkeintaan neljä profiilia, 4,90 eurolla per profiili. Täten kahden käyttäjän tilaus tulee maksamaan 21,80 euroa, kolmen käyttäjän tilaus 26,70 euroa, neljän käyttäjän tilaus 31,60 euroa ja viiden käyttäjän tilaus 36,50 euroa kuukaudessa.

BookBeatin ja Storytelin hintaero kasvaa, mitä useammasta käyttäjästä on kyse. Storytelin Unlimited Family tilausvaihtoehto maksaa 20,99 euroa kuukaudessa ja sillä saa kaksi lasta ja kaksi aikuista käyttää palvelua samanaikaisesti, tässä eroa BookBeatiin on vain noin euro. Mutta Storytelin Unlimited Family Plus tilauksella saa 25,99 eurolla kuukaudessa kolme lasta ja kolme aikuista käyttää yhtä aikaa palvelua. Vastaava BookBeatilla maksaa 36,50 euroa.

Toiminnot

Toimintojen suhteen sovelluksissa ei ole suuria eroja. Molemmissa voi kuunnella ja lukea offline-tilassa kirjoja ilman nettiä tai striimata suoraan sisältöä. Kummatkin palvelut tarjoavat nukahtamistoiminnon, kirjanmerkit ja kirjalistat. Kummassakin voi mukauttaa sivunäkymää.

Erona BookBeatiin Storytel tarjoaa mahdollisuuden ostaa e-kirjojen lukulaite. Laitteella on helppo lukea e-kirjoja silmien rasittumatta ja se on suunnilleen kirjan kokoinen, ohut laite ja siinä kulkee mukana sama kirjavalikoima, joka olisi käytössä mobiilisovelluksessa.

Tarjonta

Storytel tarjoaa yli 150 000 kirjaa valikoimassaan. BookBeatilla on laaja valikoima, mutta se ei ole yhtä suuri kuin Storytelilla. Molemmilla palveluilla kirjat on jaettu eri kategorioihin, jotka helpottavat kirjojen etsimistä. Kumpikin palvelu tarjoaa sekä ääni- että e-kirjoja. Molemmista palveluista löytyy sekä uutuuksia että klassikkokirjoja. BookBeatista löytyy kirjoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Storytelissä on suomen-, ruotsin-, englannin-, venäjän-, italian- ja espanjankielisiä kirjoja.

Käyttöjärjestelmä

Molempia sovelluksia voi käyttää älypuhelimella ja tabletilla. Android-käyttäjä voi ladata sovelluksen Google Play -kaupasta ja iOS-käyttäjä App Storesta. Storytelin voi lisäksi ladata Windows 8- ja 10- käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneelle, tabletille tai puhelimelle.

Maksaminen

BookBeat ja Storytel käyttävät kumpikin korttimaksua maksamiseen ja molemmissa käyttö veloitetaan kortilta aina etukäteen kuukausittain. Tilaus on irtisanottavissa milloin tahansa, jonka jälkeen saa vielä jatkaa kuuntelua maksetun tilauskauden loppuun.

Yhteenveto

Storytelin ja BookBeatin äänikirjasovelluksissa on paljon yhteistä, eikä suuria eroja ole. Useammalle käyttäjälle Storytel tarjoaa edullisemmat tilausvaihtoehdot kuin BookBeat. Lisäksi Storytelin valikoima on suurempi ja halutessaan voi ottaa tilauksen yhteyteen e-kirjojen lukulaitteen, jota BookBeat ei tarjoa. Molempia palveluita voi kokeilla maksutta 14 päivää ja kun irtisanoo tilauksen ilmaisjakson aikana, mitään kuluja ei tule.