BookBeat vai Storytel

Seuraavaksi vertailemme kahden äänikirjasovelluksen, BookBeatin ja Storytelin, ominaisuuksia selvittääksemme, kumpi sovellus on parempi.

Storytel - Kokeile 40 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
BookBeat - Kokeile 40 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
40 päivää ilmaiseksiStorytel
App Store: 4,5 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-6
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99€ - 20.98€
Ilmainen 40 päivää
45 päivää ilmaiseksiBookBeat
App Store: 4,6 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-5
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99€ - 16.99€
Ilmainen 45 päivää

Suosituksemme

Kunkin sovelluksen halvimpien kuukausitilausvaihtoehtojen välillä ei ole hintaeroa, mutta on syytä kiinnittää huomiota siihen, kuinka monta käyttäjää haluat sovelluksen käyttävän. Jos kaikki perheenjäsenesi ovat kiinnostuneita ääni- ja e-kirjasovelluksen käytöstä, Storytel on halvempi vaihtoehto, sillä voit saada jopa kolme aikuista ja kolme lasta kuuntelemaan samanaikaisesti vain 25,99 € kuukaudessa valitsemalla Storytelin Family Plus -tilausvaihtoehto, kun BookBeat voi käyttää jopa viittä ihmistä samanaikaisesti 36,50 euron kuukaudessa.

Storytel on edullisempi, jos käyttäjiä on enemmän kuin yksi. Jos Storytelin ääni- ja e-kirjavalinta ei kuitenkaan vastaa tarpeitasi tai mieltymyksiäsi, kannattaa kokeilla BookBeatia ilmaiseksi nähdäksesi, onko sen tarjoama valinta sinulle parempi.

Storytel - Kokeile 40 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä
BookBeat - Kokeile 40 päivää ilmaiseksi ➡ Klikkaa tästä

Erilaiset tilausvaihtoehdot

BookBeat tarjoaa yhden tilausvaihtoehdon 16,90 eurolla kuukaudessa ja Storytel kolme eri tilausvaihtoehtoa alkaen 16,99 euroa kuukaudessa. Jos käyttäjiä on yksi, palvelut ovat lähes samanhintaisia. Suurin ero syntyy käyttäjien määrästä. BookBeat tilausvaihtoehdossa on saatavilla vain yksi käyttäjätili, mutta siihen voi lisätä maksimissaan neljä lisäprofiilia, joilla voidaan kuunnella samanaikaisesti. Jokainen profiili voidaan yksilöidä henkilökohtaiseksi, eivätkä toiset profiilit näe muiden profiilien kirjalistoja. Storytel tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa: Unlimited, Unlimited Family ja Unlimited Family Plus. Näistä Unlimited on tarkoitettu vain yhdelle käyttäjälle, kun taas Unlimited Family tilauksella kaksi lasta voi kuunnella samanaikaisesti kahden aikuisen kanssa ja Unlimited Family Plus tilauksella kolme lasta voi kuunnella yhtä aikaa kolmen aikuisen kanssa. Storytelin tileihin kuuluu Kids Mode -tila, jolla voi lapsen antaa turvallisesti kuunnella ja lukea lapsille sopivia kirjoja.

Kumpaakin palvelua voi kokeilla maksutta 14 päivää. Lisäksi molemmissa palveluissa on mahdollista ladata sisältöä offline-tilaan, jolloin ei tarvitse internetyhteyttä kirjan lukemiseen tai kuunteluun. Jos olet äänikirjasovelluksen ainoa käyttäjä, kahden sovelluksen välillä ei ole merkityksellistä hintaeroa, jolloin valinnan voit tehdä valikoiman perusteella. Siinä tapauksessa kannattaa hyödyntää molempien palveluiden ilmaisjaksot ottaakseen selville, kumman tarjonta on parempaa. Storytelillä on kuitenkin suurempi tarjonta kuin BookBeatillä, tosin molempien valikoimat ovat erilaiset, joten Storyteliltä löytyvää kirjaa ei välttämättä löydy BookBeatiltä. Palvelut voivat saada myös eri uutuuksia eri aikaan saataville.

Hinta

Hinnoissa löytyy melko suuria eroja näiden kahden sovelluksen välillä, kun kyse on useamman käyttäjän tilauksista. BookBeatilla 16,90 kuukaudessa maksavaan käyttäjätiliin saa lisättyä korkeintaan neljä profiilia, 4,90 eurolla per profiili. Täten kahden käyttäjän tilaus tulee maksamaan 21,80 euroa, kolmen käyttäjän tilaus 26,70 euroa, neljän käyttäjän tilaus 31,60 euroa ja viiden käyttäjän tilaus 36,50 euroa kuukaudessa.

BookBeatin ja Storytelin hintaero kasvaa, mitä useammasta käyttäjästä on kyse. Storytelin Unlimited Family tilausvaihtoehto maksaa 20,99 euroa kuukaudessa ja sillä saa kaksi lasta ja kaksi aikuista käyttää palvelua samanaikaisesti, tässä eroa BookBeatiin on vain noin euro. Mutta Storytelin Unlimited Family Plus tilauksella saa 25,99 eurolla kuukaudessa kolme lasta ja kolme aikuista käyttää yhtä aikaa palvelua. Vastaava BookBeatilla maksaa 36,50 euroa.

Toiminnot

Toimintojen suhteen sovelluksissa ei ole suuria eroja. Molemmissa voi kuunnella ja lukea offline-tilassa kirjoja ilman nettiä tai striimata suoraan sisältöä. Kummatkin palvelut tarjoavat nukahtamistoiminnon, kirjanmerkit ja kirjalistat. Kummassakin voi mukauttaa sivunäkymää.

Erona BookBeatiin Storytel tarjoaa mahdollisuuden ostaa e-kirjojen lukulaite. Laitteella on helppo lukea e-kirjoja silmien rasittumatta ja se on suunnilleen kirjan kokoinen, ohut laite ja siinä kulkee mukana sama kirjavalikoima, joka olisi käytössä mobiilisovelluksessa.

Tarjonta

Storytel tarjoaa yli 150 000 kirjaa valikoimassaan. BookBeatilla on laaja valikoima, mutta se ei ole yhtä suuri kuin Storytelilla. Molemmilla palveluilla kirjat on jaettu eri kategorioihin, jotka helpottavat kirjojen etsimistä. Kumpikin palvelu tarjoaa sekä ääni- että e-kirjoja. Molemmista palveluista löytyy sekä uutuuksia että klassikkokirjoja. BookBeatista löytyy kirjoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Storytelissä on suomen-, ruotsin-, englannin-, venäjän-, italian- ja espanjankielisiä kirjoja.

Käyttöjärjestelmä

Molempia sovelluksia voi käyttää älypuhelimella ja tabletilla. Android-käyttäjä voi ladata sovelluksen Google Play -kaupasta ja iOS-käyttäjä App Storesta. Storytelin voi lisäksi ladata Windows 8- ja 10- käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneelle, tabletille tai puhelimelle.

Maksaminen

BookBeat ja Storytel käyttävät kumpikin korttimaksua maksamiseen ja molemmissa käyttö veloitetaan kortilta aina etukäteen kuukausittain. Tilaus on irtisanottavissa milloin tahansa, jonka jälkeen saa vielä jatkaa kuuntelua maksetun tilauskauden loppuun.

Yhteenveto

Storytelin ja BookBeatin äänikirjasovelluksissa on paljon yhteistä, eikä suuria eroja ole. Useammalle käyttäjälle Storytel tarjoaa edullisemmat tilausvaihtoehdot kuin BookBeat. Lisäksi Storytelin valikoima on suurempi ja halutessaan voi ottaa tilauksen yhteyteen e-kirjojen lukulaitteen, jota BookBeat ei tarjoa. Molempia palveluita voi kokeilla maksutta 14 päivää ja kun irtisanoo tilauksen ilmaisjakson aikana, mitään kuluja ei tule.

Viimeksi päivitetty: 2023-01-10