Audible vs Storytel

Onko valintasi Audible tai Storytel? Täällä käymme läpi molemmat sovellukset, jotta teet varmasti oikean päätöksen. Vaikka molemmat sovellukset tarjoavat äänikirjapalveluita, on niiden välillä silti melko suuria eroja.

30 päivää ilmaiseksiAudible
App Store: 4,6 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 7.99 £ (≈ 9,30 €)
Ilmainen 30 päivää
40 päivää ilmaiseksiStorytel
App Store: 4,5 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-6
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99€ - 20.98€
Ilmainen 40 päivää

Kokeile ilmaiseksi

Sekä Storyteliä että Audiblea voi kokeilla ilmaiseksi rajoitetun ajan. Siten saat omakohtaisen kokemuksen sovellusten käytettävyydestä ja valikoimasta. Tässä ovat ajankohtaiset tarjousjaksot:

Storytel - Ilmaiset 40 päivää

Audible - Ilmaiset 30 päivää

Valikoima

Audiblen ja Storytelin tarjoamat äänikirjavalikoimat eroavat melko paljon toisistaan. Storytelillä on paras valikoima suomenkielisiä äänikirjoja, kun taas Audiblella niitä on melko vähän. Audiblen vahvuus on sen valtava valikoima kansainvälisiä, pääosin englanninkielisiä äänikirjoja.

Hinta

Audiblen kuukausimaksu on 7,99 puntaa, eli noin 9 euroa. Suomalaiset voivat helposti liittyä Audiblen jäseniksi, sillä palvelu on avoin kaikille.

Storytelin kuukausihinta on halvimmillaan 16,99 euroa kuukaudessa.

Maksu hoidetaan korttimaksuna sekä Audiblella että Storytelillä.

Sopimukset

Storytelin ja Audiblen sopimusmallit eroavat suuresti toisistaan. Storytel tarjoaa rajattoman kuuntelumahdollisuuden kiinteällä kuukausimaksulla. Mikäli irtisanot Storytel-sopimuksen, et saa säilyttää sovelluksen kautta lataamiasi äänikirjoja. Maksat siis yksinkertaisesti pääsystä Storytelin valikoimaan.

Audiblen toiminta-ajatus on erilainen. Se tarjoaa kuukausittaisen creditin, jonka voit vaihtaa äänikirjaan. Mikäli päätät maksut Audiblelle, saat silti pitää keräämäsi digitaalisen äänikirjavalikoiman. Korkeammalla kuukausimaksulla saat useampia creditejä joka kuukausi. Se on hyvä vaihtoehto, mikäli kuuntelet enemmän kuin yhden äänikirjan kuukaudessa.

Käyttäjien mielipiteitä

Sekä Storytel että Audible ovat saaneet käyttäjiltä hyvät arvosanat App Storessa ja Google Playssa. Monet mainitsevat Audiblen vahvuudeksi suuren valikoiman englanninkielisiä äänikirjoja ja puutteeksi suomenkielisten äänikirjojen pienen määrän.

Storytelin kohdalla tilanne on päinvastainen – sen vahvuutena pidetään nimenomaan suomenkielisen valikoiman laajuutta.

Se, kumpi sovellus soveltuu sinulle paremmin, riippuu suurelta osin siitä, minkälaiset äänikirjat kiinnostavat sinua eniten.

Yhteenveto

Sekä Audible että Storytel ovat hyviä äänikirjapalveluja. Riippuu omista toiveistasi, kumman palvelun puoleen sinun kannattaa kääntyä. Mikäli haluat kuunnella pääasiassa suomenkielisiä äänikirjoja, on valintasi Storytel. Mikäli etsit englanninkielistä kuunneltavaa ja kaipaat suurta valikoimaa kansainvälisiä äänikirjoja, on Audible parempi vaihtoehto.

Molemmat sovellukset ovat käyttäjien suosiossa, ja mikäli teet valinnan toiveidesi perusteella, tulet suurella todennäköisyydellä olemaan tyytyväinen valitsemaasi äänikirjapalveluun.